Producerat i Sverige 🇸🇪 Fri frakt från 399KR 🇩🇰 Fri fragt fra 349 DKK

Rödbetsallad med chèvre, karamelliserade nötter & hallonvinäger

Rödbetsallad med chèvre, karamelliserade nötter & hallonvinäger

En vacker och smakrik sallad där sötman från rödbetor och karamelliserade nötter möter syra från hallonvinäger och krämig chèvre. En balanserad kombination som passar både till vardag och fest.


Ingredienser (4 port):

  • 2–3 färska rödbetor

  • 2–3 färska gulbetor

  • 150 g krämig chèvre

  • En näve blandad sallad (t.ex. babyspenat, ruccola, maché)

  • 1 dl valnötter eller solrosfrön

  • 1 msk honung (till nötterna)

  • Färska örter (t.ex. timjan eller mynta – valfritt)

Dressing:

  • 2 msk Friends & Deli Hallonvinäger

  • 4 msk olivolja

  • 1 tsk honung

  • Salt & nymalen svartpeppar
    (Extra twist: byt ut 1 msk olivolja mot Friends & Deli Chiliolja med Svart Vitlök för djup & hetta.)

Så gör du:

  1. Koka eller rosta betorna tills de är mjuka. Låt svalna, skala och skär i klyftor eller skivor.

  2. Karamellisera nötterna/fröna snabbt i stekpanna med honung och en nypa salt.

  3. Vispa ihop dressingen med hallonvinäger, olja, honung, salt & peppar.

  4. Lägg upp sallad på ett stort fat. Toppa med betor, smulad chèvre och nötter.

  5. Ringla över dressingen och strö eventuellt över färska örter.

     Serveringstips:

Underbar som förrätt, lätt lunch eller tillbehör till grillat.