Ett recept med rötter i Dijon – där krämig kycklinglever möter hallonvinägerns friska syra. Elegant, smakrikt och oväntat välbalanserat.
En rätt med historia och karaktär, perfekt som förrätt eller lättare varmrätt med bröd och sallad. Från en av min pappas resor till Dijon. Hans vän Pierre visade honom hur man gjorde detta klassiska receptet.
Detta behöver du:
Så här gör du:
Rensa och skölj kycklinglevern och dela den i mindre bitar.
Lägg en generös klick med smör i stekpannan och stek kycklinglevern vackert gyllenbruna tillsammans med scharlottenlöken. Krydda med Svart vitlökssalt, Svartpeppar och tillsätt vitlöken.
Häll på Hallonvinäger så det fräser till. Nu är det klart!
Fördela salladen och tomaterna i fyra skålar eller ett lågt fat. Fördela kycklinglevern med scharlottenlöken och vitlöken över salladen. Ringla Olivolja och Hallonvinäger över alltsammans och avsluta gärna med ett par extra varv på svartpepparkvarnen och en nypa Svart vitlökssalt. Bon appétit!
Man kan också lägga till rödbetor, stekta champinjoner ångad eller färsk spenat, avokado om man önskar det.
Kycklinglever är det mildaste av alla leverrecept, lätt att förbereda och göra en utsökt måltid.
.