Krispiga Zucchini & parmesan chips med hemgjord Tryffel Mayo
Zucchinin får en lätt och krispighet med Panko, parmesanost och bakas sedan i ugnen istället för att stekas.
Du behöver:
2 zucchini
200 g Riven Parmesan
1 dl Panko
2 äggvitor
Värm ugnen till 205 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Tryffelmayo
3 dl god Majonäs, vi brukar köra Hellmans
7 msk Friends & Deli Naturlig tryffelolja
1 tsk Friends & Deli Svart Vitlökssalt
Hemgjord Tryffel Mayo
Ta en skål och häll upp 3 dl Majonäs och lägg i 7 msk Naturlig Tryffelolja eller efter tycke och smak.
Zucchini & Parmesan chips:
Skiva zucchinin i tunna skivor ca 3 -4 mm så att de bakas jämnt. Ta hushållspapper och pressa och torkar av vätska från zucchinin.
Vispa upp äggvitorna.
Blanda den rivna parmesanen och panko i en skål.
Doppa zuccinin i äggvite blandningen sedan vänder du zucchinin i parmesan och panko blandningen, vänd på båda sidorna, tryck försiktigt in brödsmulorna i zucchinin.
Lägg i rader på plåten och grädda i 20-25 minuter eller tills topparna är gyllene och knapriga.
Servera omedelbart med hemgjord Tryffel Mayo!
Så enkelt och så gott!!