Friends & Deli

Friends & Deli är smakfulla produkter skapade i Skåne av handplockade råvaror från när och fjärran av bästa kvalitet. I en salig mix av naturliga smaker ger de en modern livsnjutning och härliga upplevelser i din vardag.  Artikel om vårt succéfulla samarbete med Nordens äldsta och största varuhus

Läs artikeln här 


Några av våra återförsäljare

Sverige

P&B Delikatesser i Stockholm, Rumeriet, Dahlia & Vänner, Vellingeblomman, Butikerna på gården, Tant Grön, Laxbutiken i Ljungskile, delitea.se, Glashuset i Malmö, Villarudsskogen, Jord Hav och Smak, Hotel Paradis, Rökeriet i Åhus

Danmark

Magasin du Nord, Illum i Köpenhamn

Önskar du att bli återförsäljare? Kontakta oss 

Våra produkter har fått ett varmt mottagande av kockar. 

Vi leverar till några av de största Restaurang grossisterna

Svensk Cater & Grönsakshallen Sorunda

Kontakta gärna oss om du önskar ha Friends & Deli i någon butik nära dig. Vill du veta fler butiker vi finns i så kontakta oss gärna  [email protected]


Producerat i Skåne. 

I en salig mix av Sverige och Medelhavet. 

De allra flesta av våra råvaror som vi har som ingredienser i alla våra produkter kommer från Svenska grödor, såsom t. ex. rapsoljan som kommer från böljande skånska rapsfält. 

Vi mixar upp dessa fina Svenska råvaror med det bästa vi kan finna från medelhavet, såsom t. ex. olivoljan som vi använder som är en mix av extra jungfruolja och olivolja från Spanien. 

Men det viktigaste av allt är att alla våra råvaror är helt naturliga och har bara naturens bästa smaker. Vi använder inte en endaste konstgjord smaksättare. Det är viktigt för oss och vi är stolta över det! 


Naturlig smak eller konstgjord smak?

När vi pratar om naturliga smaker i våra produkter är det många som reagerar. Alla smaker är väl naturliga tänker de flesta. Ett klassiskt exempel vi burkar visa till är just tryffel. 

Är inte alla tryffelsmaker naturliga?

Nej, tyvärr inte är det sorgliga svaret. 

De flesta tryffeloljor på marknaden är smaksatta med en konstgjord, syntetisk arom som heter2,4-dithiapentan. Denna arom är tillverkad i ett lab för att prova efterlikna tryffelsmak, helt utan tryffel eller naturliga råvaror. Oftast är den väldigt koncentrerad då den är konstgjord.


Men hur ska jag kunna veta om det är naturlig eller artificiell arom?

Som tur är finns ett enkelt sätt! Nästa gång du ska handla en tryffelolja kolla på flaskans innehåll. Om det står naturlig före arom eller smaksättning så vet du att det är en naturlig arom. En tumregel brukar även vara att ju mindre procent av arom/smaksättning det är, desto mer koncentrerad är aromen/smaksättningen och då kan du alltid förmoda att det är är en artificiell arom, alltså helt konstgjord och syntetisk.   

Vad väljer du nästa gång? 
Naturlig smak eller Artificiell smak?