Vi ger dig frifrakt på köp över 350kr 🤍

Vi skapar modern vardagslyx 

Från vår bas i Skåne, handplockar vi våra råvaror såväl lokalt som från Medelhavet för att skapa goda och naturliga produkter att njuta av till både vardag och fest. Vårt sortiment är även väldigt uppskattade som presenter.

Artikel om vårt succéfulla samarbete med Nordens äldsta och största varuhus

 Läs artikeln här 

Sverige

De allra flesta av våra råvaror som vi har som ingredienser i alla våra produkter kommer från Svenska grödor, såsom t. ex. rapsoljan som kommer från böljande skånska rapsfält. 

Medelhavet

Vi mixar upp dessa fina Svenska råvaror med det bästa vi kan finna från medelhavet, såsom t. ex. olivoljan som vi använder som är en mix av extra jungfruolja och olivolja från Spanien.  

Naturligt

Men det viktigaste av allt är att alla våra råvaror är helt naturliga och har bara naturens bästa smaker. Vi använder inte en endaste konstgjord smaksättare. Det är viktigt för oss och vi är stolta över det! 


Naturlig smak eller konstgjord smak?

När vi pratar om naturliga smaker i våra produkter är det många som reagerar. Alla smaker är väl naturliga tänker de flesta. Ett klassiskt exempel vi brukar visa till är just tryffel. 

Är inte alla tryffelsmaker naturliga?

Nej, tyvärr inte är det sorgliga svaret. 

De flesta tryffeloljor på marknaden är smaksatta med en konstgjord, syntetisk arom som heter2,4-dithiapentan. Denna arom är tillverkad i ett lab för att prova efterlikna tryffelsmak, helt utan tryffel eller naturliga råvaror. Oftast är den väldigt koncentrerad då den är konstgjord.

Men hur ska jag kunna veta om det är naturlig eller artificiell arom?

Som tur är finns ett enkelt sätt! Nästa gång du ska handla en tryffelolja kolla på flaskans innehåll. Om det står naturlig före arom eller smaksättning så vet du att det är en naturlig arom. En tumregel brukar även vara att ju mindre procent av arom/smaksättning det är, desto mer koncentrerad är aromen/smaksättningen och då kan du alltid förmoda att det är är en artificiell arom, alltså helt konstgjord och syntetisk.