Vi ger dig frifrakt på köp över 350kr 🤍

RISOTTO SAFFRAN, 300g

3-4 PORTIONER

FÖRBEREDELSE 5 MIN

TILLAGNINGSTID CA 20 min


Detta behöver du till en påse på 300 gram

6,5 dl vatten

1,5 dl vitt vin (om man vill)

55 g riven parmesan eller pecorino eller en mix av båda

20 ml olivolja att steka i

25 g äkta smör


Du behöver två grytor.

I den ena grytan, koka upp vattnet och låt det vara varmt, men låt det vattnet koka för det ska inte dunsta bort.

Värm den andra grytan, gärna en tjockbottnad och häll i 10 ml olivolja och låt den bli varm. Sänk plattan till medelvärme.

Om du önskar att använda vin. Häll över vinet och låt alkoholen avdunsta en kort stund - bara så vinet inte doftar så “stickigt”.

Häll påsen med RISOTTO MED SAFFRAN och rör runt några gånger så att oljan sjunker in.

Häll över 1/3 av det varma vattnet och rör runt. Fortsätt att röra sakta hela tiden.

Under tiden det kokar så se till att förbereda för att värma tallrikar, genom att hälla kokande vatten i dem, sätta dem i tallriksvärmare eller värma i micron.

Låt vattnet koka in och sedan tillsätt mer vatten i omgångar och smaka av tills allt ris har blivit mjukt - men akta för att bli för mjukt - det ska vara “al dente” (alltså med tuggmotstånd).

När risotton är klar, rör i smör, ost och låt det bli det “gojsa” till sig fint.

Om du önskar räkor till här har vi serverat Vannameiräkor. Goda att grilla eller stek på hög värme i 1-2 min. per sida.

Alltså sååå gott! Smaklig måltid!