Producerat i Sverige 🇸🇪 Fri frakt från 399KR 🇩🇰 Fri fragt fra 349 DKK

Risotto Skogssvamp & Tryffel - En smakrik lyxupplevelse

Krämig risotto med mustig skogssvamp och tryffelsmak – en enkel rätt med stor karaktär.

English version of the recipe is available below for your convenience.

RISOTTO SKOGSSVAMP & TRYFFFELYX, 300G

3-4 PORTIONER    FÖRBEREDELSE 5 MIN.    TILLAGNINGSTID CA 20 MIN

Detta behöver du till en påse på 300 gram 

  • 6,5 dl vatten
  • 1,5 dl vitt vin
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 55 g riven parmesan eller pecorino eller en mix av båda
  • 20 ml olivolja att steka i
  • 25 g äkta smör
    (Man kan även tillaga utan både vin och lök.)

Så här gör du när du lagar:

Du behöver två grytor.

I den ena grytan, koka upp vattnet och låt det vara varmt, men låt det vattnet koka för det ska inte dunsta bort.

Värm den andra grytan, gärna en tjockbottnad och häll i 10 ml olivolja och låt den bli varm. Sänk plattan till medelvärme.

Lägg i löken och låt den “svettas”, alltså så den blir genomskinlig, akta dig för att bränna den!

Häll över vinet och låt alkoholen avdunsta en kort stund - bara så vinet inte doftar så “stickigt”.

Häll påsen med RISOTTO SKOGSSVAMP & TRYFFELLYX och rör runt några gånger så att oljan sjunker in.

Häll över 1/3 av det varma vattnet och rör runt. Fortsätt att röra sakta hela tiden.

Under tiden det kokar så se till att förbereda för att värma tallrikar, genom att hälla kokande vatten i dem, sätta dem i tallriksvärmare eller värma i micron.

Låt vattnet koka in och sedan tillsätt mer vatten i omgångar och smaka av tills allt ris har blivit mjukt - men akta för att bli för mjukt - det ska vara “al dente” (alltså med tuggmotstånd).

När risotton är klar, rör i smör, ost och låt det bli det “gojsa” till sig fint.

Alltså sååå gott! Smaklig måltid!

Risotto 170g recept

  • 3,3 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 30 g riven parmesan eller pecorino eller en mix av båda
  • 10 ml olivolja att steka i 30 g äkta smör
  • Några generösa stänk av våra Tryffelolja.

Så här gör du när du lagar:

Du behöver två grytor.
I den ena grytan, koka upp vattnet och låt det vara varmt, men låt det vattnet koka för det ska inte dunsta bort.

Värm den andra grytan, gärna en tjockbottnad och häll i 10 ml olivolja och låt den bli varm. Sänk plattan till medelvärme.

Lägg i löken och låt den “svettas”, alltså så den blir genomskinlig, akta dig för att bränna den!

Häll över vinet och låt alkoholen avdunsta en kort stund - bara så vinet inte doftar så “stickigt”.

Häll påsen med Friends & Deli färdig smaksatta Risotto med skogssvamp & tryffellyx och rör runt några gånger så att oljan sjunker in.

Häll över 1/3 av det varma vattnet och rör runt. Fortsätt att röra sakta hela tiden.

Under tiden det kokar så se till att förbereda för att värma tallrikar, genom att hälla kokande vatten i dem, sätta dem i tallriksvärmare eller värma i micron.

Låt vattnet koka in och sedan tillsätt mer vatten i omgångar och smaka av tills allt ris har blivit mjukt - men akta för att bli för mjukt - det ska vara “al dente” (alltså med tuggmotstånd).  

När risotton är klar, rör i smör och ost och låt det bli det “gojsa” till sig fint. 

Servera i varma tallrikar och som en extra läcker “finish” ringlar generöst av Friends & Deli Tryffelolja. 

Ät, njut och var lycklig! 


RISOTTO WITH FOREST MUSHROOMS & TRUFFLE, 300G

3-4 PORTIONS   PREPARATION 5 MIN    COOKING TIME CA 20 MIN


What you’ll need for one 300 g bag

  • 6.5 dl water

  • 1.5 dl dry white wine

  • 2 finely chopped shallots

  • 55 g grated parmesan or pecorino (or a mix of both)

  • 20 ml olive oil for frying

  • 25 g real butter
    (You can also cook this without wine or shallots, if you prefer.)

Here’s how to prepare it:

You’ll need two pots.

In one pot, bring the water to a simmer and keep it warm – it should stay hot but not boil away.

In the second pot (a heavy-bottomed one works best), heat 10 ml of olive oil over medium heat.

Add the shallots and let them soften until translucent. Avoid browning them – they should gently “sweat.”

Pour in the white wine and let the alcohol evaporate briefly – just enough for the sharp aroma to disappear.

Add the RISOTTO WITH FOREST MUSHROOMS & TRUFFLE and stir so the oil is absorbed.

Pour in one third of the hot water and stir slowly. Continue to stir gently as the risotto cooks.

Meanwhile, warm your serving plates – using boiling water, a plate warmer or the microwave – to keep the risotto hot when served.

Once the liquid has absorbed, continue adding warm water gradually, stirring and tasting, until the rice is cooked to al dente – tender, with a little bite.

When it’s done, stir in the butter and cheese until creamy and luscious.

So delicious! Enjoy your meal!

Vår risotto med skogssvamp och tryffel är ett enkelt och lyxigt recept för dig som älskar umamirika smaker. Färdigsmaksatt med naturliga råvaror och lätt att lyckas med hemma. Serveras som varmrätt eller som elegant tillbehör – klar på 20 minuter.