Producerat i Sverige 🇸🇪 Fri frakt från 399KR 🇩🇰 Fri fragt fra 349 DKK

Risotto Chili & Soltorkad Tomat – För dig som gillar hetta och sötma

Het. Fyllig. Livfull. En balanserad kombination av mjuk hetta och sötma, klar på 20 minuter.RISOTTO CHILI & TOMAT, 300G
3-4 PORTIONER    FÖRBEREDELSE 5 MIN.    TILLAGNINGSTID CA 20 MIN

Detta behöver du till en påse på 300 gram 

  • 6,5 dl vatten
  • 1,5 dl vitt vin
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 55 g riven parmesan eller pecorino eller en mix av båda
  • 20 ml olivolja att steka i
  • 25 g äkta smör 

Så här gör du när du lagar:

Du behöver två grytor.

I den ena grytan, koka upp vattnet och låt det vara varmt, men låt det vattnet koka för det ska inte dunsta bort.

Värm den andra grytan, gärna en tjockbottnad och häll i 10 ml olivolja och låt den bli varm. Sänk plattan till medelvärme. 

Du behöver två grytor.

I den ena grytan, koka upp vattnet och låt det vara varmt, men låt det vattnet koka för det ska inte dunsta bort.

Värm den andra grytan, gärna en tjockbottnad och häll i 10 ml olivolja och låt den bli varm. Sänk plattan till medelvärme.

Lägg i löken och låt den “svettas”, alltså så den blir genomskinlig, akta dig för att bränna den!

Häll över vinet och låt alkoholen avdunsta en kort stund - bara så vinet inte doftar så “stickigt”.

Häll påsen med RISOTTO MED TOMAT & CHILI och rör runt några gånger så att oljan sjunker in.

Häll över 1/3 av det varma vattnet och rör runt. Fortsätt att röra sakta hela tiden.

Under tiden det kokar så se till att förbereda för att värma tallrikar, genom att hälla kokande vatten i dem, sätta dem i tallriksvärmare eller värma i micron.

Låt vattnet koka in och sedan tillsätt mer vatten i omgångar och smaka av tills allt ris har blivit mjukt - men akta för att bli för mjukt - det ska vara “al dente” (alltså med tuggmotstånd). 

När risotton är klar, rör i smör, ost och låt det bli det “gojsa” till sig fint.

Om du önskar mer hetta, ringla över våra goda Chiliolja med Svart vitlök.

Smaklig måltid!

Risotto 170g recept

  • 3,3 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 30 g riven parmesan eller pecorino eller en mix av båda
  • 10 ml olivolja att steka i 30 g äkta smör 
  • Några generösa stänk av en fin olivolja (med eller utan “smak”) vid servering

Så här gör du när du lagar:
Du behöver två grytor.
I den ena grytan, koka upp vattnet och låt det vara varmt, men låt det vattnet koka för det ska inte dunsta bort.

Värm den andra grytan, gärna en tjockbottnad och häll i 10 ml olivolja och låt den bli varm. Sänk plattan till medelvärme.

Lägg i löken och låt den “svettas”, alltså så den blir genomskinlig, akta dig för att bränna den!

Häll över vinet och låt alkoholen avdunsta en kort stund - bara så vinet inte doftar så “stickigt”.

Häll påsen med Friends & Deli färdig smaksatta Risotto med tomat & chili och rör runt några gånger så att oljan sjunker in.

Häll över 1/3 av det varma vattnet och rör runt. Fortsätt att röra sakta hela tiden.

Under tiden det kokar så se till att förbereda för att värma tallrikar, genom att hälla kokande vatten i dem, sätta dem i tallriksvärmare eller värma i micron.

Låt vattnet koka in och sedan tillsätt mer vatten i omgångar och smaka av tills allt ris har blivit mjukt - men akta för att bli för mjukt - det ska vara “al dente” (alltså med tuggmotstånd).  

När risotton är klar, rör i smör och ost och låt det bli det “gojsa” till sig fint. 

Servera i varma tallrikar och som en extra läcker “finish” ringlar generöst aven fin olivolja eller med vår Chiliolja med Svar vitlök. Ät, njut och var lycklig! 


RISOTTO CHILI & TOMATO, 300G

3-4 PORTIONS   PREPARATION 5 MIN    COOKING TIME CA 20 MIN

What you’ll need for one 300 g bag

  • 6.5 dl water

  • 1.5 dl dry white wine

  • 2 finely chopped shallots

  • 55 g grated parmesan or pecorino (or a mix of both)

  • 20 ml olive oil for frying

  • 25 g real butter

How to cook:

You’ll need two pots.

In one pot, bring the water to a simmer and keep it warm – but don’t let it boil away.

In the second pot, preferably a heavy-bottomed one, heat 10 ml of olive oil over medium heat.

Add the shallots and let them soften until translucent – be careful not to brown them!

Pour in the wine and let the alcohol evaporate for a short moment – just until the sharp scent is gone.

Add the contents of the RISOTTO WITH TOMATO & CHILI bag and stir so the oil is absorbed.

Pour in 1/3 of the warm water and stir gently. Keep stirring slowly throughout the cooking.

While it’s simmering, take a moment to warm your serving plates – either with boiling water, a plate warmer or in the microwave.

Let the liquid absorb, then gradually add more water in batches while tasting the rice. It should be al dente – tender but with a slight bite.

Once the risotto is ready, stir in the butter and cheese until it becomes beautifully creamy and rich.

If you’d like extra heat, drizzle over a touch of our Chili Oil with Black Garlic just before serving.

Enjoy your meal!

Den här risotton kombinerar het chili med sötman från soltorkade tomater – en smakexplosion med medelhavskänsla. Lika god till vegetariska rätter som till grillat. Färdigsmaksatt och enkel att tillaga – perfekt när du vill bjuda på något som sticker ut.