🐣 Påskerbjudande! Tryffelolja, smaksatta salter – och mycket mer gott till påskens alla måltider! Specialpriser t.o.m. 15 april. Fri frakt från 350kr

Risotto med Kantareller

RISOTTO KANTARELLER, 300G

3-4 PORTIONER

FÖRBEREDELSE 5 MIN

TILLAGNINGSTID CA 20 min

Detta behöver du till en påse på 300 gram

6,5 dl vatten

1,5 dl vitt vin

2 finhackade schalottenlökar

55 g riven parmesan eller pecorino eller en mix av båda

20 ml olivolja att steka i

25 g äkta smör

Du behöver två grytor.

I den ena grytan, koka upp vattnet och låt det vara varmt, men låt det vattnet koka för det ska inte dunsta bort.

Värm den andra grytan, gärna en tjockbottnad och häll i 10 ml olivolja och låt den bli varm. Sänk plattan till medelvärme.

Lägg i löken och låt den “svettas”, alltså så den blir genomskinlig, akta dig för att bränna den!

Häll över vinet och låt alkoholen avdunsta en kort stund - bara så vinet inte doftar så “stickigt”.

Häll påsen med RISOTTO KANTARELLER och rör runt några gånger så att oljan sjunker in.

Häll över 1/3 av det varma vattnet och rör runt. Fortsätt att röra sakta hela tiden.

Under tiden det kokar så se till att förbereda för att värma tallrikar, genom att hälla kokande vatten i dem, sätta dem i tallriksvärmare eller värma i micron.

Låt vattnet koka in och sedan tillsätt mer vatten i omgångar och smaka av tills allt ris har blivit mjukt - men akta för att bli för mjukt - det ska vara “al dente” (alltså med tuggmotstånd).

När risotton är klar, rör i smör, ost och låt det bli det “gojsa” till sig fint.

Alltså sååå gott! Smaklig måltid!