English version of the recipe is available below for your convenience.
3-4 PORTIONER FÖRBEREDELSE 5 MIN. TILLAGNINGSTID CA 20 MIN
Detta behöver du till en påse på 300 gram
Så här gör du när du lagar:
Du behöver två grytor.
I den ena grytan, koka upp vattnet och låt det vara varmt, men låt det vattnet koka för det ska inte dunsta bort.
Värm den andra grytan, gärna en tjockbottnad och häll i 10 ml olivolja och låt den bli varm. Sänk plattan till medelvärme.
Lägg i löken och låt den “svettas”, alltså så den blir genomskinlig, akta dig för att bränna den!
Häll över vinet och låt alkoholen avdunsta en kort stund - bara så vinet inte doftar så “stickigt”.
Häll påsen med RISOTTO & SKOGSSVAMP och rör runt några gånger så att oljan sjunker in.
Häll över 1/3 av det varma vattnet och rör runt. Fortsätt att röra sakta hela tiden.
Under tiden det kokar så se till att förbereda för att värma tallrikar, genom att hälla kokande vatten i dem, sätta dem i tallriksvärmare eller värma i micron.
Låt vattnet koka in och sedan tillsätt mer vatten i omgångar och smaka av tills allt ris har blivit mjukt - men akta för att bli för mjukt - det ska vara “al dente” (alltså med tuggmotstånd).
När risotton är klar, rör i smör, ost och låt det bli det “gojsa” till sig fint.
Alltså sååå gott! Smaklig måltid!
Så här gör du när du lagar:
Du behöver två grytor.
I den ena grytan, koka upp vattnet och låt det vara varmt, men låt det vattnet koka för det ska inte dunsta bort.
Värm den andra grytan, gärna en tjockbottnad och häll i 10 ml olivolja och låt den bli varm. Sänk plattan till medelvärme.
Lägg i löken och låt den “svettas”, alltså så den blir genomskinlig, akta dig för att bränna den!
Häll över vinet och låt alkoholen avdunsta en kort stund - bara så vinet inte doftar så “stickigt”.
Häll påsen med Friends & Deli färdig smaksatta Risotto med skogssvamp och rör runt några gånger så att oljan sjunker in.
Häll över 1/3 av det varma vattnet och rör runt. Fortsätt att röra sakta hela tiden.
Under tiden det kokar så se till att förbereda för att värma tallrikar, genom att hälla kokande vatten i dem, sätta dem i tallriksvärmare eller värma i micron.
Låt vattnet koka in och sedan tillsätt mer vatten i omgångar och smaka av tills allt ris har blivit mjukt - men akta för att bli för mjukt - det ska vara “al dente” (alltså med tuggmotstånd).
När risotton är klar, rör i smör och ost och låt det bli det “gojsa” till sig fint.
Servera i varma tallrikar och som en extra läcker “finish” ringlar generöst aven fin olivolja med eller vår tryffelolja. Ät, njut och var lycklig!
RISOTTO FOREST MUSHROOMS, 300G
3-4 PORTIONS PREPARATION 5 MIN COOKING TIME CA 20 MIN
You need this for a bag of 300 grams
Here’s how to prepare it step by step:
You need two pots.
In one pot, bring the water to a boil and keep it hot, but let the water boil so it doesn't evaporate.
Heat the second pot, preferably a thick-bottom one, and pour in 10 ml of olive oil and let it get hot. Lower the plate to medium heat.
Add the onion and let it "sweat", i.e. so that it becomes transparent, be careful not to burn it!
Pour over the wine and let the alcohol evaporate for a short while - just so the wine doesn't smell so "sticky".
Pour the bag of RISOTTO WITH FOREST MUSHROOMS and stir a few times so that the oil sinks in.
Pour over 1/3 of the hot water and stir. Keep stirring slowly all the time.
While it is boiling, be sure to prepare to heat plates, by pouring boiling water into them, putting them in a plate warmer or heating in the microwave.
Let the water boil and then add more water in batches and taste until all the rice has become soft - but be careful not to become too soft - it should be "al dente" (that is, with chewing resistance).
When the risotto is ready, stir in butter, cheese and let it melt nicely.
Serve in warm plates and as an extra delicious "finish" drizzle Friends & Deli TRUFFLE OIL over to get that wonderful truffle taste.
So very good! Have a nice meal!