Producerat i Sverige 🇸🇪 Fri frakt från 399KR 🇩🇰 Fri fragt fra 349 DKK

Risotto Tomat, Vitlök & Italienska Örter – En smakresa till Italien

Rustik. Aromatisk. Välbalanserad.
Med vitlök, örter och tomat blir denna risotto en självklar favorit för hela familjen.

English version of the recipe is available below for your convenience.

På bilden serverad med kyckling

RISOTTO TOMATER, VITLÖK & ITALIENSKA ÖRTER, 300G

3-4 PORTIONER    FÖRBEREDELSE 5 MIN.    TILLAGNINGSTID CA 20 MIN


Detta behöver du till en påse på 300 gram

  • 6,5 dl vatten
  • 1,5 dl vitt vin
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 55 g riven parmesan eller pecorino eller en mix av båda
  • 20 ml olivolja att steka i
  • 25 g äkta smör

Så här gör du när du lagar:

Du behöver två grytor.

I den ena grytan, koka upp vattnet och låt det vara varmt, men låt det vattnet koka för det ska inte dunsta bort.

Värm den andra grytan, gärna en tjockbottnad och häll i 10 ml olivolja och låt den bli varm. Sänk plattan till medelvärme.

Lägg i löken och låt den “svettas”, alltså så den blir genomskinlig, akta dig för att bränna den!

Häll över vinet och låt alkoholen avdunsta en kort stund - bara så vinet inte doftar så “stickigt”.

Häll påsen med RISOTTO TOMATER, VITLÖK & ITALIENSKA ÖRTER och rör runt några gånger så att oljan sjunker in.

Häll över 1/3 av det varma vattnet och rör runt. Fortsätt att röra sakta hela tiden.

Under tiden det kokar så se till att förbereda för att värma tallrikar, genom att hälla kokande vatten i dem, sätta dem i tallriksvärmare eller värma i micron.

Låt vattnet koka in och sedan tillsätt mer vatten i omgångar och smaka av tills allt ris har blivit mjukt - men akta för att bli för mjukt - det ska vara “al dente” (alltså med tuggmotstånd). 

När risotton är klar, rör i smör, ost och låt det bli det “gojsa” till sig fint.

Alltså sååå gott! Smaklig måltid!

Risotto 170g recept

  • 3,3 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 30 g riven parmesan eller pecorino eller en mix av båda
  • 10 ml olivolja att steka i 30 g äkta smör 
  • Några generösa stänk av en fin olivolja (med eller utan “smak”) vid servering

Så här gör du när du lagar:


Du behöver två grytor.
I den ena grytan, koka upp vattnet och låt det vara varmt, men låt det vattnet koka för det ska inte dunsta bort.

Värm den andra grytan, gärna en tjockbottnad och häll i 10 ml olivolja och låt den bli varm. Sänk plattan till medelvärme.

Lägg i löken och låt den “svettas”, alltså så den blir genomskinlig, akta dig för att bränna den!

Häll över vinet och låt alkoholen avdunsta en kort stund - bara så vinet inte doftar så “stickigt”.

Häll påsen med Friends & Deli färdig smaksatta Risotto med tomat, vitlök & Italienska örter och rör runt några gånger så att oljan sjunker in.

Häll över 1/3 av det varma vattnet och rör runt. Fortsätt att röra sakta hela tiden.

Under tiden det kokar så se till att förbereda för att värma tallrikar, genom att hälla kokande vatten i dem, sätta dem i tallriksvärmare eller värma i micron.

Låt vattnet koka in och sedan tillsätt mer vatten i omgångar och smaka av tills allt ris har blivit mjukt - men akta för att bli för mjukt - det ska vara “al dente” (alltså med tuggmotstånd).  

När risotton är klar, rör i smör och ost och låt det bli det “gojsa” till sig fint. 

Servera i varma tallrikar och som en extra läcker “finish” ringlar generöst aven fin olivolja (med eller utan “smak” . Ät, njut och var lycklig! 


RISOTTO TOMATOES, GARLIC & ITALIAN HERBS, 300G
SERVES 3–4 PREP TIME 5 MIN COOK TIME APPROX. 20 MIN

What you’ll need for one 300 g bag:

  • 6.5 dl water
  • 1.5 dl dry white wine
  • 2 finely chopped shallots
  • 55 g grated parmesan or pecorino (or a mix of both)
  • 20 ml olive oil for frying
  • 25 g real butter

How to cook it:

You’ll need two pots.

In one pot, bring the water to a simmer and keep it warm – but don’t let it boil away. You want it hot and ready for the risotto.

In the second pot, preferably a heavy-bottomed one, heat 10 ml of olive oil over medium heat.

Add the shallots and let them gently “sweat” until translucent – don’t let them brown.

Pour in the wine and let the sharpness of the alcohol evaporate for a short moment.

Now, add the entire bag of RISOTTO TOMATOES, GARLIC & ITALIAN HERBS and stir so the oil coats all the grains.

Pour in 1/3 of the hot water and stir gently and continuously.

While it simmers, warm your serving plates – either by filling them with boiling water, placing them in a plate warmer, or giving them a quick spin in the microwave.

Let the liquid absorb before gradually adding more warm water, always stirring slowly. Taste as you go – the rice should be al dente (with a slight bite), not too soft.

Once the risotto is perfectly cooked, stir in the butter and cheese until creamy and luscious.

So simple – and so delicious. Enjoy!


Letar du efter ett enkelt recept på en smakrik risotto? Vår färdigsmaksatta risotto med tomater, vitlök och italienska örter är ett perfekt val för dig som vill ha en snabb och lyxig måltid mitt i veckan. Den djupa smaken från tomaterna kombineras med örtig friskhet och rundas av med parmesan – allt klart på cirka 20 minuter. Passar både som huvudrätt eller tillbehör till kyckling, fisk eller en fräsch sallad.