Producerat i Sverige 🇸🇪 Fri frakt från 399kr

Rödbetsallad med chèvre, karamelliserade nötter & hallonvinäger

Rödbetsallad med chèvre, karamelliserade nötter & hallonvinäger

En färgsprakande sallad med naturlig elegans – lyft smaken med Friends & Deli.


Ingredienser (4 port):

  • 2–3 färska rödbetor

  • 2–3 färska gulbetor

  • 150 g krämig chèvre

  • En näve blandad sallad (t.ex. babyspenat, ruccola, maché)

  • 1 dl valnötter eller solrosfrön

  • 1 msk honung (till nötterna)

  • Färska örter (t.ex. timjan eller mynta – valfritt)

Dressing:

  • 2 msk Friends & Deli hallonvinäger

  • 4 msk olivolja

  • 1 tsk honung

  • Salt & nymalen svartpeppar
    (Extra twist: byt ut 1 msk olivolja mot chiliolja med svart vitlök för djup & hetta.)

Så gör du:

  1. Koka eller rosta betorna tills de är mjuka. Låt svalna, skala och skär i klyftor eller skivor.

  2. Karamellisera nötterna/fröna snabbt i stekpanna med honung och en nypa salt.

  3. Vispa ihop dressingen med hallonvinäger, olja, honung, salt & peppar.

  4. Lägg upp sallad på ett stort fat. Toppa med betor, smulad chèvre och nötter.

  5. Ringla över dressingen och strö eventuellt över färska örter.

     Serveringstips:

Underbar som förrätt, lätt lunch eller tillbehör till grillat.