En färgsprakande sallad med naturlig elegans – lyft smaken med Friends & Deli.
2–3 färska rödbetor
2–3 färska gulbetor
150 g krämig chèvre
En näve blandad sallad (t.ex. babyspenat, ruccola, maché)
1 dl valnötter eller solrosfrön
1 msk honung (till nötterna)
Färska örter (t.ex. timjan eller mynta – valfritt)
2 msk Friends & Deli hallonvinäger
4 msk olivolja
1 tsk honung
Salt & nymalen svartpeppar
(Extra twist: byt ut 1 msk olivolja mot chiliolja med svart vitlök för djup & hetta.)
Koka eller rosta betorna tills de är mjuka. Låt svalna, skala och skär i klyftor eller skivor.
Karamellisera nötterna/fröna snabbt i stekpanna med honung och en nypa salt.
Vispa ihop dressingen med hallonvinäger, olja, honung, salt & peppar.
Lägg upp sallad på ett stort fat. Toppa med betor, smulad chèvre och nötter.
Ringla över dressingen och strö eventuellt över färska örter.
Serveringstips:Underbar som förrätt, lätt lunch eller tillbehör till grillat.