Halstrad lax med tryffelspenat och chilisky
4 portioner - detta behöver du:
720 gram Lax (180g per portion)
1 msk tomatpure
1/2 dl vitt vin och 1 dl rött vin
1 finhackad schalottenlök och 2 finhackade vitköksklyftor
1/2 grön och 1/2 röd Paprika
500 g bladspenat
Smör och olja att steka i
Friends & Deli TRYFFELOLJA
Så här gör du:
Finhacka schalottenlöken, den ena vitlöken och paprikorna och låt det steka i lite av olja och smör. När löken genomskinlig så lägg i tomatpurén och låt det få lite yta, häll sedan i det röda vinet och låt det koka ner. När såsen börjar bli klar smaksätt försiktigt med CHILISALT.
Halstra laxen i olja och smör. När den är börjar bli klar krydda med SVART VITLÖKSALT och låt vila en liten stund.
Smaklig spis!