En elegant rätt där den milda, saftiga laxen får sällskap av krämig tryffelspenat och en syrlig chilisky med lite hetta. En smakfull kombination som är lika enkel som imponerande.
4 portioner - detta behöver du:
Så här gör du:
Finhacka schalottenlöken, den ena vitlöken och paprikorna och låt det steka i lite av olja och smör. När löken genomskinlig så lägg i tomatpurén och låt det få lite yta, häll sedan i det röda vinet och låt det koka ner. När såsen börjar bli klar smaksätt försiktigt med Chilisalt.
Halstra laxen i olja och smör. När den är börjar bli klar krydda med Svart Vitlökssalt ch låt vila en liten stund.
I en stekpanna fräs den sköljda spenaten i smör och lägg i den andra finhackade vitlöken. Låt vattnet försvinna men var försiktig för det ska fortfarande vara struktur på spenaten. Smaksätt med Naturlig Vit Tryffelolja servera genast som en fondant på tallriken.
Lägg Laxen över spenaten och häll lite av skyn på var sida om laxen. Garnera med citronskal om önskvärt.
Smaklig spis!