Vi ger dig frifrakt på köp över 350kr 🤍

Halstrad lax med tryffelspenat och chilisky

4 portioner - detta behöver du:

720 gram Lax (180g per portion)

1 msk tomatpure 

1/2 dl vitt vin och 1 dl rött vin 

1 finhackad schalottenlök och 2 finhackade vitköksklyftor

1/2 grön och 1/2 röd Paprika 

500 g bladspenat 

 Smör och olja att steka i 

Friends & Deli TRYFFELOLJA

Friends & Deli CHILISALT & SVART VITLÖKSALT


Så här gör du:

Finhacka schalottenlöken, den ena vitlöken och paprikorna och låt det steka i lite av olja och smör. När löken genomskinlig så lägg i tomatpurén och låt det få lite yta, häll sedan i det röda vinet och låt det koka ner. När såsen börjar bli klar smaksätt försiktigt med CHILISALT. 

Halstra laxen i olja och smör. När den är börjar bli klar krydda med SVART VITLÖKSALT och låt vila en liten stund.  

I en stekpanna fräs den sköljda spenaten i smör och lägg i den andra finhackade vitlöken. Låt vattnet försvinna men var försiktig för det ska fortfarande vara struktur på spenaten. Smaksätt med VIT TRYFFELOLJA och servera genast som en fondant på tallriken. 

Lägg Laxen över spenaten och häll lite av skyn på var sida om laxen.  Garnera med citronskal om önskvärt. 


Smaklig spis!