Producerat i Sverige 🇸🇪 Fri frakt från 399KR 🇩🇰 Fri fragt fra 349 DKK

Pasta med Svamp & Tryffel - Vardagslyx med djup smak

En snabb och smakrik pastarätt där svampens umami lyfts av svart vitlök och tryffel. Krämigt, enkelt och fullt av karaktär – perfekt när du vill ha något extra utan krångel.

Servera som en lyxig vardagsmiddag eller bjudrätt som imponerar.


4 portioner - detta behöver du:

  • 400 g linguine 
  • ca 50 g pinjenötter
  • 500 g blandad svamp, t ex shitake, ostronskivling, skogschampinjon
  • 1 schalottenlök och 1 klyfta vitlök 
  • 3 msk Olivolja och 25g smör till stekning 
  • 2 dl vitt vin 
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 knippe färsk salvia 
  • några kvarn med vitpeppar 
  • 75 g parmesanost
  • 2 msk Friends & Deli Naturlig Tryffelolja
  • 2 krm Friends & Deli Svart Vitlökssalt


Så här gör du:

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Lägg åt sidan.

Rensa och skiva svampen och lägg den i en övre medelvarm och i torr stekpanna för att låta vätskan släppa, häll i lite olja. 

Finhacka lökarna och häll ner i stekpannan, tillsätt smör och salviablad och låt det steka upp, krydda med peppar och Svart Vitlökssalt.

Ta upp salvian och låt torka på ett papper. Häll över vinet, låt det koka in en stund och sedan tillsätt grädde och låt koka sakta in. 

Koka pastan så den är al-dente. 

Ta med en slev från pastagrytan direkt till stekpannan och rör runt så allt blir blandat. 

Häll över Tryffelolja  så allt blir blandat. Smaksätt med lite mer Svart Vitlökssalt  och pudra över med riven parmesan, pinjenötter och sist salvian. 

Servera genast på varma tallrikar.