Vi ger dig frifrakt på köp över 350kr 🤍

Bandspaghetti med svamp och tryffel

4 portioner - detta behöver du:

400 g linguine 

ca 50 g pinjenötter

500 g blandad svamp, t ex shitake, ostronskivling, skogschampinjon

1 schalottenlök och 1 klyfta vitlök 

3 msk Olivolja och 25g smör till stekning 

2 dl vitt vin 

1,5 dl vispgrädde

1 knippe färsk salvia 

några kvarn med vitpeppar 

75 g parmesanost

2 msk Friends & Deli TRYFFELOLJA 

2 krm Friends & Deli SVART VITLÖKSALT


Så här gör du:

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Lägg åt sidan. 

Rensa och skiva svampen och lägg den i en övre medelvarm och i torr stekpanna för att låta vätskan släppa, häll i lite olja. 

Finhacka lökarna och häll ner i stekpannan, tillsätt smör och salviablad och låt det steka upp, krydda med peppar och SVART VITLÖKSALT

Ta upp salvian och låt torka på ett papper. Häll över vinet, låt det koka in en stund och sedan tillsätt grädde och låt koka sakta in. 

Koka pastan så den är al-dente. 

Ta med en slev från pastagrytan direkt till stekpannan och rör runt så allt blir blandat. 

Häll över TRYFFELOLJA så allt blir blandat. Smaksätt med lite mer SVART VITLÖKSALT och pudra över med riven parmesan, pinjenötter och sist salvian. 

Servera genast på varma tallrikar.