Vi gräddade vår pinsa i pizzamaskin – klart på cirka 5 minuter – men den blir minst lika god i vanlig ugn. Skär i små trekanter och servera som ett smakfullt tilltugg till din favoritsommardrink!
Du behöver:
Låt Pinsa brödet ligga framme i rumstemperatur så den kan jäsa till sig minst 1 timme.
Sätt igång din pizza maker eller din ugn på 275-300 grader och lägg gärna in en pizzasten eller en plåt i ugnen. När pinsan gräddas så blir botten krispigare och fluffigare.
Bred på Creme fraiche, lägg på Salami (vi valde en lite hetare variant), Chévre och riven parmesan. Sprid ut dadlarna över pizzan. Grädda i pizzamakerna eller ugen i ca 5 minuter eller tills osten smält ordentligt och brödet fått fin färg.
Ta ut Pinsa pizzan och ringla på Friends & Delii Chiliolja med Svart vitlök eller Naturlig Vit Tryffeloljan och skär upp pizzan i mindre trekantsbitar och servera till sommardrinken.
Gott över är även rostade pinjenötter eller hasselnötter, basilika eller ruccola.
Enjoy!