Jordärtskocka med vit tryffel
En len och mustig soppa där jordärtskockans nötiga smak möter en subtil touch av vit tryffel. Perfekt för kyliga dagar – enkel att laga, men med smak som känns lyxig och genomtänkt.
Servera som förrätt med ett gott bröd eller som värmande huvudrätt.
Detta behöver du:
Så här gör du:
Skala och hacka löken och skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar.
Värm en stor gryta, gärna en tjockbottnad och häll i 10 ml olivolja och låt den bli varm. Sänk plattan till övre medelvärme.
Fräs löken i smör i en kastrull till genomskinlig och sen i med jordärtskockor, vin, vatten och grönsaksfond och salta och peppra lite.
Låt koka under lock cirka 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka och sen mixa soppan riktigt slät med en stavmixer.
Häll i grädden och låt det puttra en stund och smaksätt med lite mer salt och peppar vid behov.
Servera i skålar och ringla över Naturlig Vit Tryffelolja. För lite extra garnera gärna med lite smörstekta krutonger som du kan smaksätta precis is slutet i pannan med Naturlig Vit Tryffelolja och några dillkvistar.