Njut av din fluffiga tryffelfocaccia som det perfekta tillbehöret till en krämig burrata, en mustig pasta eller en lyxig charkbricka. Magiskt gott till helgens middag eller som snack med ett glas vin!
Två härliga focaccia eller en stor som fyller hela plåten!
• 50 g färsk jäst
• 6 dl ljummet vatten
• 1 dl olivolja
• 4 msk honung
• 1 msk Svart Vitlökssalt
• 14–16 dl vetemjöl special
• Olivolja till plåt och utbakning Svart VitlökssaltNaturlig Tryffelolja (att pensla på efter gräddning)
Blanda degen
Smula jästen i en stor bunke. Vispa ut med ljummet vatten, olivolja, honung och Svart Vitlökssalt.
Knåda
Tillsätt vetemjölet lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Knåda i cirka 5 minuter.
Första jäsningen
Låt degen jäsa i bunken, täckt med bakduk, tills den dubblat sin storlek – cirka 45 minuter.
Forma
Sätt ugnen på 225 grader. Häll ut degen på ett mjölat bakbord och dela i två delar (eller behåll som en stor). Forma till bollar och platta ut till ca 1,5 cm tjocka bröd.
Andra jäsningen
Lägg på en oljad plåt som du strött lite svart vitlökssalt i botten på. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
Forma hål & toppa
Gör små gropar i degen med fingrarna. Ringla över rikligt med olivolja och strö över Svart Vitlökssalt. Vill du kan du även lägga på färska örter, rosmarin eller andra favoritkryddor.
Grädda
Grädda i mitten av ugnen tills bröden är gyllenbruna, cirka 10 minuter.
Pensla med tryffelolja
Låt bröden svalna lite och pensla sedan med vår Naturliga Tryffelolja för en underbar tryffelsmak.
Servera & njut!
Perfekt till charkbrickan, som tillbehör till middagen eller bara att doppa i en god olivolja.